EYBL Szombathelyen!

2016. január 24., 13:19
Szombathelyen kerül megrendezésre a nemzetközi EYBL Kosárlabda torna!

Az EYBL története

17 évvel ezelőtt, 1998-ban szerveződött a sorozat a Baltikum államainak 6 csapatával. Mára már annyira nőtte ki magát, 25 ország 180 csapata versenyez tornarendszerben 5 különböző korosztályban. A bajnokság célja, hogy minél több gyermek versenyezhessen egy nemzetközi szintű ligában, ezáltal más kultúrákkal találkozva is szélesíthetik tudásukat. A magyarországi csapatok a Közép-európai régió küzdelmeiben vesznek részt két darab kilenc fős csoportban. A csoportok első két helyezettje, valamint a legjobb harmadik jut tovább a rájátszásba, ahonnan kvalifikálhatják magukat a Szuper Döntőbe.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola U16-os akadémiai csapata idén először vesz részt a sorozatban. Azzal a céllal indultunk el, hogy játékosaink már ilyen korán találkozzanak a nemzetközi szintű kosárlabda követelményeivel, és ezen a szinten tudjanak fejlődni. Reményeink szerint ez a tapasztalat a későbbiekben adaptálódik mindennapi edzésmunkájukba és szemléletükbe, ezáltal segítve további fejlődésüket. A fejlődést nem eredményekben mérjük, hanem a játékosok egyéni fejlődésében, illetve a csapattaktikai elemek tudatos elsajátításában.A csapat eddig négy mérkőzést játszott, melyeken mind vereséget szenvedett. A csapat mérkőzésről mérkőzésre fejlődött, volt győzelmi esély is. De a legfontosabb az, hogy lehetett érezni a játékosokon a folyamatos fejlődést. A nemzetközi szinten szerzett tapasztalat pozitív hatással volt későbbi edzésintenzitásunkra, és visszatérve a Magyar bajnokságba, tudtuk képviselni az ott tapasztalt agresszivitást és játékszínvonalat.

A hétvégén ismét jó mérkőzések várnak a csapatra erős ellenfelek ellen. Természetesen hazai pályán szeretnénk megszerezni első győzelmünket a sorozatban, de a cél továbbra is az, hogy a játékosok fejlődjenek.

 

A torna részletes programja:



« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar