Jutalmazási ünnepség a Sportiskolán

2016. február 08., 06:57
Beszámoló az ünnepségről

A 2015-ös szezon jutalmazási ünnepségét 2016.02.04-én a NYME Dísztermében tartotta a Szombathelyi Sportiskola.

Azokat a sportolókat jutalmazták, akik a legeredményesebbek és leg szorgalmasabbak voltak.

 

A Kosárlabda Akadémia csapatai a 2015-ös évben is szép eredményeket értek el. Külön öröm, hogy a Falco KC Szombathely első osztályú csapatában kizárólag olyan magyar játékosok szerepelnek, akik az akadémia neveltjei.

 

Elért eredmények:

 

U11 Kenguru csapat

A gyermek csapat teljesen új összetétellel indult, az előkészítő és „Dobd a kosárba” program gyermekeit válogattuk össze, illetve sok az új, most kezdő fiúcska is. Szépen dolgoznak, eredményeikben még látszik a rutintalanság és tapasztalat, de szépen haladnak az úton.

A csapat jelenleg a Kenguru és az egy évvel idősebbek között, a Gyermek bajnokságban is szerepel.                     

Edző: Biró Zsófia, Horváth Attila

 

U14 Serdülő „B” csapat

A csapat a 2014-15 évi Serdülő bajnokságban bejutott a régiós döntőbe és ott a harmadik helyet szerezte meg. A játékosok egyénileg is jól fejlődtek és sokat javult az edzéshez és versenyzéshez való hozzáállásuk. Ebben a szezonban Biró Zsófia volt a csapat edzője.

Az  idei szezonban a csapat jelenleg főként a korosztály fiatalabb játékosaiból tevődik össze és a Serdülő Bajnokságban szerepelnek. Ők tavaly, az U12-es bajnokság régiós győztes csapata voltak és Országos Jamboree-ra jutottak, ahol az első nyolc között szerepeltek. Az idén közel álltak a sikerhez, de sajnos nem sikerült a főtáblára jutás, így az alsó ágon folytatják.

Edző: Szarka Zsuzsanna, Für Attila

 

U14 Serdülő „A” csapat     

Csapatunk a 2014-15 szezonban szépen menetelt és fejlődött a bajnokság ideje alatt, de egy rosszul sikerült torna – betegség, sérülés – sajnos az országos döntőbe való bejutásunkat eldöntötte. Így a13-16. hely között végeztek.

A csapat jelenleg a Serdülő bajnokság alapszakaszát követően bejutott a főtáblára, ahol a képzési szünet után folytatja a küzdelmeket. A szezon első felében nagyot lépett előre a csapat, küzdeni tudásban, fegyelemben és csapatjátékban egyaránt.

Edző: Váradiné Szarka Ildikó, Simon Bence

 

U16 Kadett csapat               

Az U16-os csapatunk a 2014-15-ös szezont selejtezővel kezdte, ahol nem sikerült első körben a kiemelt bajnokságba jutnia, így a regionális bajnokságban indult. Itt az alapszakasz megnyerése után bejutott a kiemelt bajnokság alsó ágára, amit szintén megnyert, így jogot szerzett arra, hogy osztályozót játszhasson a felsőházba kerülésért. A Debrecen legyőzésével bejutott a nyolcas döntőbe, ahol a negyedik helyezést szerezte meg.

Csapatunk jelenleg a kiemelt bajnokságban szerepel, ahol a nyugati főcsoportban a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül az első négy között végez, ezzel a kiemelt bajnokság felsőági rájátszásában folytatja.

Edző: Váradi Kornél, Hollósy Tibor

 

U18 Junior csapat                            

Az U18-as csapatunk a 2014-15-ös szezont selejtezővel kezdte négy mérkőzésből négy győzelmet szereztek így a kiemelt bajnokságban folytathatták menetelésüket ahol az ötödik helyen zártak és az alsóházi rájátszásba kerültek . A négy csapatos csoportban első helyet szerezték meg a sportiskolás fiatalok ami azt jelentette hogy keresztjátékot játszhattak a Debreceni Sportiskolával az országos nyolcas döntőbe jutásért. Az oda-vissza vágo mérkőzéseken a Szombathelyeik bizonyultak jobban és utazhattak Pécsre a döntőre ahol a hatodik helyen sikerült zárni a szezont.

Csapatunk jelenled a kiemelt bajnokságban szerepel.

Edző: Svajda Gábor, Laki Ádám

            

Jutalmazás:

Ács Olivér:

A 2014-15 szezonban, a kenguru és Gyermek bajnokságban csapata meghatározó játékosa volt. Tudatos, fegyelmezett és kiemelkedően szorgalmas, hozzáállása példamutató.

Sipos Mátyás:

A 2014-15-ös szezonban meghatározó játékosa volt az országos jamboree-ra bejutott gyermek csapatnak. Szorgalma, hozzáállása és fegyelmezettsége példamutató.

Kenéz Csaba:

A 2014-15-ös serdülő bajnokságban, fiatalabb játékosként is nagy szerepet vállalt csapata munkájában. Tagja volt a Nyugati Régió válogatottjának, bekerült az MKOSZ tehetséggondozó Képző-kiválasztó Programjába. Szorgalma, hozzáállása példamutató.

Sövegjártó Ábel:

A 2014-15-ös serdülő bajnokságban, fiatalabb játékosként is nagy szerepet vállalt csapata munkájában. Tagja volt a Nyugati Régió válogatottjának, bekerült az MKOSZ tehetséggondozó Képző-kiválasztó Programjába. Szorgalma, hozzáállása példamutató.

 Verasztó Péter:

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el, ahova korosztályánál fiatalabbként játszott felfelé. Saját korosztályának pedig meghatározó játékosa volt. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült a Kosárlabda Szövetség Képző-kiválasztóprogramjába, melynek keretén belül a Slovenien ball nemzetközi U14-es tornán a magyar válogatott színeiben is bemutatkozott.

Dokmanovic Milán:

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el, ahova korosztályánál fiatalabbként játszott felfelé. Saját korosztályának pedig meghatározó játékosa volt. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően bekerült a Kosárlabda Szövetség Képző-kiválasztóprogramjába, melynek keretén belül a Slovenien ball nemzetközi U14-es tornán a magyar válogatott színeiben is bemutatkozott.

Dancsecs András:

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el, melynek a szezon során végig meghatározó játékosa volt. Kiemelkedő teljesítményének, és példamutató hozzáállásának köszönhetően már az U16-os válogatottban is bemutatkozott. A válogatottban is meghatározó játékossá vált, a rangos Balkán Kupán beválasztották a torna all-star ötösébe. Sportága iránt elkötelezett, szorgalmas játékos.

Körmendi Bence:

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el. A szezon során példamutató hozzáállásának is köszönhetően sokat fejlődött. Ennek következtében Ő is meghívást kapott azU16-os válogatott keretébe, ahol stabil játékperceket harcolt ki magának. Sportága iránt elkötelezett, szorgalmas játékos.

Kiss Mihály

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el, csapatának egyik vezéregyénisége volt. Tagja volt az U18-as 6. helyezést elért csapatunknak is, valamint az Európa Bajnokságon szereplő U16-os válogatottnak is meghatározó játékosa volt. Szorgalmával és hozzáállásával csapata egyik vezéregyénisége.

Németh Bence:

A 2014/15-ös bajnokságban az U16-os csapattal 4. helyezést ért el, csapatának meghatározó játékosa volt. Példamutató hozzáállásának köszönhetően nagyon sokat fejlődött, csapata egyik vezéregyéniségévé vált. Sportága iránt elkötelezett, szorgalmas játékos.

Kozma Gergő

A 2014/15-ös bajnokságban az U18-as csapattal 6. helyezést ért el, csapatának meghatározó játékosa volt. Hozzáállásának és elvégzett munkájának köszönhetően, ősszel meghívást kapott a korosztályos válogatottba, ahol a téli felkészülési mérkőzéseken már bemutatkozott.

Durázi Krisztofer

A 2014/15-ös bajnokságban az U18-as csapattal 6. helyezést ért el, ahol csapatának meghatározó játékosa volt. Tagja és folyamatosan jó teljesítményt nyújtó játékosa volt a korosztályos és a B33-as kosárlabda válogatottaknak. Tagja a Falco KC Szombathely NB/I „A” csoportos csapat 14-es keretének. Sportága iránt elkötelezett játékos.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar