Nem volt esélyes a dobogóra a Falco U20-as csapata

2016. május 04., 14:23
Az esélyekre fittyet hányva, mégis ezüstérmest lett a gárda.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Falco U20-as csapata ezüstérmemmel zárta a 2015/2016-os bajnoki szezont. Az idény végeztével Váradi Attila edzőt kérdeztük az elmúlt bajnokság tapasztalatairól.

 

Hosszú és eredményes szezon áll mögöttünk. Az alapszakaszban nagyon sokáig veretlenül álltunk az élen. Sajnos a szezon a végére hullámvölgybe kerültünk, amiből a döntőre ki tudtunk lábalni. Nagyon nagy fegyverténynek érzem, hogy a nyolcas döntőben le tudtuk győzni a jó erőkből álló, házigazda Székesfehérvárt.  Azt látni kell, hogy mi egy nagyon fiatal csapattal álltunk ki, akik közül sokan a múlt hét végén az U18-as döntőben is helyet álltak.  Így mi egy, az ellenfelekhez képest, fáradtabb csapattal álltunk ki. Örömteli számunkra, hogy a csapatból többen is meg tudták már mutatni magukat az élvonalban is. Egy rövid pihenő után folytatjuk a munkát és elkezdjük felkészíteni a fiatalokat a következő szezonra és a profi sportolóvá válásra.

 

Ezüstérmet szerzett a csapat. Ez csalódás, vagy túlteljesítés?

 

A vereség sosem esik jól. Azon a meccsen ennyire voltunk képesek, és ami a lényeg, tisztességesen küzdve, emelt fővel hagyhattuk el a pályát. Reálisnak érzem a második helyet. Nagyon sokat változott, formálódott a csapat. Egy fiatal gárdával indultunk neki a bajnokságbnak. Nem volt benne még csak a dobogós hely sem, így természetesen maximálisan elégedettek lehetünk.


 

Akkor sokat fejlődött a csapat.

 

Igen. De leginkább az mutatja az előrelépést, hogy sok U 20-as  csapattag már bemutatkozott a felnőtt keretben is. Szeretnénk, ha ezek a kosarasok már nem kellene, hogy az U20-as csapatban szerepet vállajank. Ez ugyanis azt jelentené, hogy biztos helyük van az élvonalban.

 

A nyár sem lesz eseménytelen, sok játékosra válogatott feladat vár.

 

Négy, az U20-as csapatban játszó sportoló is válogatott. Bagó Martin és Hódi Patrik az U20-as nemzeti csapatban kell, hogy helytálljon, Durázi Krisztofer és Kozma Gergő pedig az U18-as válogatott tagja. 

Fotó:bb1.hu


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar