U18: Dancsecs megint a válogatott legjobbja volt

2017. július 16., 16:52
A szombathelyi játékos a csehek elleni első meccsen 13, a másodikon 22 pontot szórt.

Tegnap este után ma délelőtt is összemérte egymással erejét a magyar és a cseh U18-as fiú kosárlabda-válogatott. A szombati vendég-győzelem után ma döntetlen született. Nem is akárhogy, kétszer is.

Pocsékul kezdték a mieink a paprikás hangulatú, több technikait is hozó mérkőzést, hamar húszpontos hátrányba kerültünk, de Ferenczi Tamás még időben rendet tett a fejekben, és szép fokozatosan sikerült ledolgozni a tetemes hátrányunkat. A rendes játékidő végén Oroszi Bence dudaszós triplájával egyenlítettünk, a hosszabbítás legvégén pedig Dancsecs hárompontosával lett ismét egál.

Mivel nagyon közel volt egymáshoz a két mérkőzés, a két edző úgy döntött, megegyeznek a döntetlenben, nehogy esetleg egy sérülés keresztbe húzza valamelyik gárda felkészülését.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Rémálomszerűen kezdtük az első negyedet, támadásban ritmustalanok voltunk, kihagytunk rengeteg üres dobást, az ellenfél pedig lekontrázott minket, és kaptunk huszonhét pontot. Az első negyed végi fejmosás úgy látszik, hatott a csapatra, a folytatásban már fegyelmezett támadójátékot produkáltunk, védekezésben pontosabbá váltunk, ennek köszönhetően sikerült hosszabbításra menteni a mérkőzést. A hosszabbításban volt lehetőségünk megnyerni a meccset, sajnos a védőlepattanók megszerzésénél hibáztunk, és második szándékból kétszer is kritikus pillanatban kaptunk kosarat, viszont a végjátékban fegyelmezetten végrehajtott figurából újra hosszabbításra mentettük a meccset, a cseh edzőkollégával megegyeztünk abban, hogy mivel tegnap este is játszottunk egymással egy mérkőzést, és most délelőtt is, túl közel volt egymáshoz a kettő, így befejeztük a mai mérkőzést.

 

Magyarország U18 – Csehország U18 83-83 (11-27, 26-14, 13-13, 24-20, 9-9)

Július 16. vasárnap

Székesfehérvár, MKOSZ Edzőcsarnok
V.: Dr. Mészáros B., Lengyel Á., Nagy V.

Magyarország: Dancsecs 22/15, Benke 4, Werner -, Somogyi 11/9, Kucsera 10. Csere: Polgárdy 5/3, Tóth B. 4, Mokánszki 3/3, Papp B. -, Farkas D. 3/3, Mucza 13/6, Oroszi 8/3.

 


Szombat délután Csehország ellen folytatta felkészülését a B-divíziós Európa-bajnokságra a magyar fiú U18-as kosárlabda válogatott.

Jól kezdtek a mieink, az első negyedben több mint tíz ponttal is vezettek, még a félidőben is nálunk volt az előny, ám az utolsó negyedet elszúrtuk, így végül hétpontos vereség lett a vége.

A két gárda holnap is összeméri egymással erejét.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Az első félidőben fegyelmezett csapatjátékot játszottunk, aminek köszönhetően előnnyel zártuk az első félidőt. A második félidei nagyobb nyomás hatására több eladott labdánk lett, és támadásban elkezdtünk egyénieskedni és rossz döntéseket hoztunk. A végjátékban kihagyott büntetőink és taktikai fegyelmezetlenségünk megbosszulta önmagát.

 

Magyarország U18 – Csehország U18 69-76 (22-10, 18-23, 18-21, 11-22)

Július 25, szombat
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőcsarnok
V.: Kéri I., Pécsi Zs., Nepp L.

Magyarország: Dancsecs 13/9, Katona 14, Benke 2, Werner 3, Kucsera 9. Csere: Polgárdy -, Mokánszki 4, Rátvay 2, Papp B. 8/3, Mucza 4/3, Oroszi 5/3, Somogyi 5/3.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar