U20: Az olaszok ellen lépett pályára Kozma Gergő

2017. június 26., 12:10
Pontot azonban nem dobott a válogatottban a szombathelyi játékos.

A hétvégén Olaszországban folytatta felkészülését a magyar U20-as fiú kosárlabda válogatott. Forray Gábor együttese a festői szépségű Mosciano Sant’Angelo községben találkozott a csehekkel, a hollandokkal és a házigazda olaszokkal. A mieink mindhárom mérkőzésükön vereséget szenvedtek (az olaszok és a hollandok ellen is reális esélyünk volt a győzelemre), ám az ellenfelek erősségét jelzi, hogy közülük ketten is az A-divíziós Európa-bajnokságra készülnek.

Plézer Gábor technikai vezető honlapunknak elmondta, a torna jól szolgálta a mieink felkészülését, a körülmények rendben voltak, igaz az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat, a csarnokban óriási hőség volt.

Doktor Péterék mától Kecskeméten folytatják az edzőtábort, a hétvégén kétszer is összemérik erejüket a szlovákokkal a Messzi István Sportcsarnokban. Pénteken 18 órától, szombaton pedig 17 órától.

 

Magyarország - Csehország 57 – 76 (17-27, 19-16, 5-14, 16-19)

Mosciano Sant’ Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Krnjajszki 2, Demeter 6, Márton Á. 3, Kucsora Cs. 18/9, Pápai 19. Csere: Kerpel-Fronius G. -, Doktor 2, Fülöp B. 5, Németh Á. 2.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Örülök, hogy ilyen erős ellenféllel játszottunk. Fiataljaink saját bőrükön tapasztalták, hogy az európai kosárlabda mennyivel fizikálisabb, agresszívabb, és gyorsabb gondolkodást igényel. Holnap még nehezebb feladat vár ránk a házigazdák csapata ellen.

Petr Czudek, a cseh válogatott szövetségi edzője: Nagyon harcos, fegyelmezett magyar csapat volt az ellenfelünk. Az első félidőben kiváló százalékkal dobtuk a hármasokat, ennek köszönhetjük a győzelmünket.

 

Magyarország - Olaszország 46 – 57 (12-17, 14-12, 6-14, 14-14)

Mosciano Sant’ Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Krnjajszki 2, Demeter -, Buzsáki -, Kucsora Cs. 4, Pápai 12. Csere: Kerpel-Fronius G. 5, Doktor -, Márton Á. 10/6, Németh Á. 8/3, Filipovics -, Fülöp B. 2, Kozma -.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Erős ellenfél ellen a védekezésünkkel elégedett voltam. A támadójátékunkon még van mit javítani.

Stefano Sacripanti, az olasz válogatott szövetségi edzője: Meglepett minket a magyar csapat agresszív, jó védekezése. A végjátékban a szerencse is kellett a győzelmünkhöz.

 

Magyarország - Hollandia 58 – 60 (23-11, 12-18, 9-15, 14-16)

Mosciano Sant’ Angelo
Roseto Degli Abruzzi Palamaggeti

Magyarország: Doktor 8/6, Németh Á. -, Demeter 15/9, Kucsora Cs. 11/9, Pápai 10. Csere: Kerpel-Fronius G. 5, Fülöp B. 2, Márton Á. 4, Krnjajszki 3/3.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Az első negyedben kifejezetten jól kosaraztunk. A meccs további részében a küzdelem dominált. Az egylabdás mérkőzést végül az ellenfél nyerte meg.

Ferry Stenmetz, a holland válogatott szövetségi edzője: Az első félidőben a magyarok, a másodikban mi játszottunk jobban. Bármelyik csapat nyerhetett volna. Örülök, hogy ez végül nekünk sikerült.

(bb1.hu)


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar