Véget ért az átmeneti időszak

2016. július 15., 11:33
A versenyszezon végével erő-állóképesség fejlesztés folyt az U16, U18, U20-as csapatoknál. Augusztus elsején folytatódik a munka.

A versenyszezon végeztével sem állt meg a munka az egyesületnél. Az U16, U18, U20-as csapatok tagjai napi egy edzéssel végezték a munkát, Kéri Péter, Laki Ádám, Svajda Gábor -, és amíg a válogatott béli elfoglaltságuk engedte, Váradi Attila és Váradi Kornél irányításával.

A másfél hónapos időszak alatt a kosárlabda mellett a kondicionális képességfejlesztés volt a másik amivel a gyerekek foglalkoztak. A kosárlabda terén technikai képesség fejlesztés folyt, a kondicionális területen pedig TRX feladatok, saját testsúlyos edzések, medicinlabdás gyakorlatok és kondi termi edzések szerepeltek.  De az erő-állóképesség fejlesztés és a gyorsasági erő is nagy hangsúlyt kapott. Akár a diner párnás edzések.

Az ízületi hajlékonyságon pedig nyújtásokkal is segítettek az edzők, ez külön blokkokat kapott.

Most aktív pihenőt kaptak a játékosok, ami alapján mindenki egyéni edzéssel folytathatja a felkészülést a következő szezonra.

Augusztus elsején folytatódik a felkészülés a 2016/2017-es bajnoki idényre. Amire a játékosok heti 8 edzéssel alapoznak.

 

 



« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar